Solnedgang over by med kartmarkører: Gymsal ledig fredager, Bydelshus. ledig hverdager kl 18-20, Vielse i Rådhuset, book her

Digital booking

Booking er en selvbetjent digital løsning for utlån og utleie av lokaler til frivillighet og innbyggere.

Ønsker du å låne en gymsal til fotballtrening, eller kanskje et rom i bydelshuset ditt for kveldstreff i bokklubben? Origos bookingløsning gir innbyggere, foreninger og frivillige organisasjoner mulighet til å booke kommunens lokaler gjennom en enkel digital løsning. Foreløpig er det mulig å booke blant annet nærmiljøhus og ulike rom på skoler (utenfor skolens åpningstid). 

Forenkle låneprosess

Byrådet har en visjon om å gjøre Oslo mer åpen og tilgjengelig for innbyggerne sine, og bookingløsningen er et steg i denne retningen. Vi gir deg enklere tilgang til egnede lokaler ved selv å kunne booke det rommet du ønsker, til tiden du ønsker det - på en pc nær deg. 

Planen er på sikt at dette blir en fellesløsning som skal tas i bruk i hele kommunen, slik at du som innbygger får oversikt over alle tilgjengelige lokaler til utlån. 

Per i dag kan du booke disse lokalene i bookingløsningen:

  • Flerbrukslokalet Lindeberglokalet
  • Nærmiljøhuset Rachel Grepp
  • Sambrukslokalet H2
  • Veitvet skole
  • Årvoll skole
  • Haugen skole
  • Vielser i Rådhuset
Bilde av nettside med romliste
ROMLISTE: I bookingløsningen får du en kjapp oversikt over alle rommene som er tilgjengelige for utlån.
Nettside med bookingkalender
VELG SELV: Inne i bookingløsningen velger du selv blant ledige datoer og klokkeslett
Tegning av mann foran pc
OVERSIKT: Den ansatte i kommunen kan enkelt gi avslag eller godkjenne lånesøknaden.

Bookingløsningen for vielser på Rådhuset ble lansert  på starten av 2021. I den nye løsningen får brudeparet selv se ledige tidspunkter ett år frem i tid, og kan booke den tiden som passer dem best uten å måtte sjekke med kommunen først. Dette er kombinert med en søknadsdel, der de som skal gifte seg kan legge inn informasjon om vielsen og en attest fra Skatteetaten.

Vi er svært glade for nå å kunne tilby vordende ektepar en smidigere og bedre opplevelse i møte med kommunen via en digital søknadsprosess, i tillegg til at vi effektiviserer saksbehandlingen vår.

Marit Jensen Rådhusforvalter

Bookingløsningen er en del av en større fellesløsning som kan benyttes av flere av kommunens tjenester og virksomheter, som Origo vil fortsette å utvikle i tiden framover. Gjennom denne løsningen vil kommunen kunne samle og synliggjøre lokaler på Oslo kommunes nettsider, slik at det blir enklere for frivillighet og innbyggere å finne og få tilgang på byens lokaler, enten det er et bydelslokale eller en gymsal på en skole.

Fra høsten 2021 vil løsningen være klar for at flere flere lokaler og virksomheter tar den i bruk. Da vil bookingløsningen også være koblet sammen med Oslonøkkelen, slik at lokaler som ønsker en selvbetjent brukerreise for utlån og tilgang, vil få muligheten til å velge dette.

Tegning av Oslo Rådhus
GIFTEKLAR? Nå kan du booke dato og tid for vielse i Rådhuset gjennom bookingløsningen.
Lindeberglokalet inngangsdør med folk rundt bord
ENKEL BOOKING: Bookingløsningen gir deg tilgang til lån av for eks Lindeberglokalet. Foto: Håkon Jacobsen.